Badmintonspecialist

Leuk dat u de moeite heeft genomen om onze website te bezoeken. Badmintonplanet is dé badmintonspecialist van Europa met webwinkels in verschillende landen. Hier kunt u alle belangrijke badmintonbenodigdheden vinden om de badmintonsport te kunnen beoefenen. Badmintonplanet helpt haar klanten altijd met de beste service en scherpe prijzen. De producten uit het grote assortiment van Badmintonplanet zijn allemaal van gerenommeerde merken op de badmintonmarkt. Alle producten op de website zijn voorzien van informatie om de keuze voor u wat makkelijker te maken.

Om de keuze voor u makkelijker te maken, geven wij alvast een toelichting over de badmintonrackets, het bespannen van badmintonrackets en badmintonschoenen. Wij merken dat onze klanten vaak vragen hebben over deze producten.

 

Badmintonrackets: Bij badmintonrackets zijn twee dingen belangrijk, namelijk de flexibiliteit van de steel en het balanspunt. Hieronder zullen wij deze verschillen toelichten:

  • Flexibiliteit: Hoe flexibeler de steel, hoe makkelijker het is om de shuttle verder weg te slaan. Daarentegen heeft u met een stijvere steel wat meer controle. De (vrouwelijke) spelers die van nature wat minder kracht hebben, kunnen beter kiezen voor een wat flexibeler racket.
  • Balanspunt: Er zijn drie balanspunten, namelijk Head Heavy, Even Balance en Head Light.
    • Bij head heavy rackets ligt het balanspunt iets meer in de top, waardoor u meer smashkracht heeft. Voornamelijk geschikt voor de aanvallende speler.
    • Even balanced rackets zijn meer allround en zeer geschikt voor heel veel spelers.
    • Bij head light rackets ligt het balanspunt iets meer naar de grip, waardoor u het racket sneller kunt bewegen. Voornamelijk geschikt voor de verdedigende speler.
  • Beginnende speler: Voor beginnende spelers raden wij aan om een allround racket aan te schaffen met een (medium) flexibele steel. Deze combinatie is perfect om het badmintonspel te leren spelen. Een racket met goede prijs-/kwaliteitsverhouding is de RSL Hammer Z3.

 

Bespannen van badmintonracket: Het racket zal altijd naar uw wens worden bespannen. Badmintonplanet maakt gebruik van een elektrische bespanmachine, zodat u krijgt wat u vraagt. U kunt zelf de snaar kiezen. Badmintonplanet heeft voor iedere speler een goede snaar. Dunnere snaren voor extra power en controle of dikkere snaren voor betere duurzaamheid. De aanbevolen bespankracht voor nylon shuttles is 10kg en voor veren shuttles 11 kg.

 

Badmintonschoenen: Vaak krijgen wij ook de vraag hoe de maatvoering van badmintonschoenen is. Wij raden aan om badmintonschoenen minimaal één maat groter te bestellen dan de ‘normale’ schoenmaat, omdat badmintonschoenen vaak kleiner uitvallen. Dit verschilt echter per merk, want schoenen van FZ Forza vallen meestal nog kleiner uit.

Bij badmintonschoenen zijn demping, steun/stabiliteit en gewicht belangrijke kenmerken. Als u hier een vraag over heeft, willen we u vragen om contact met onze klantenservice op te nemen.

 

Heeft u nog andere vragen of wilt u graag nog extra informatie? We willen u verzoeken om dan telefonisch of per mail contact op te nemen met onze klantenservice. Dan wordt u zo goed mogelijk geholpen door één van onze ervaren en gespecialiseerde medewerkers.